Swieze mieso filmweb

Czy że stanowić coś lepszego w naszym domu, niż świeży, jednocześnie mocny i jedzący kotlet schabowy usmażony na medal i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, wymaga być porządnie roztłuczony - na końcu, by mięso broniło się delikatne, a po przysmażeniu kruche, a razem nie tak mocno, by kotlet nie był za cienki, inaczej podzieje na soczystości. Dodatkowo w wypadku bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w dobrej grubości plasterki, a potem tłuc je tłuczkiem do ciała, aby uzyskało dobrą grubość i budowę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do mięsa, jakim będziemy mogli samodzielnie skontrolować jakość ubijanych kotletów. Ale przy większej sum kotletów, na dowód dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub jak gramy do nich mięso coś niższej jakości, na przykład karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

http://bwq.pl/b9a-herbasnorex-4Zobacz naszą stronę www

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w interesach żywienia zbiorowego, albo na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością daje się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można już opaść z chęci, ponadto tłuczek do ciała jako urządzenie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Dlatego też, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w gigantycznej dawce, czy z prostego mięsa, oszczędźmy sobie sił i zainwestujmy w dodatkowe urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo przydatna w obsłudze - wystarczy włożyć do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i pozostałym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całej grubości mięsa. Jeśli chce nam, by wszystkie swoje steki były podzielone równomiernie, łatwo i łatwo, to nie posiada ciekawszego rozwiązania, gdy tylko kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie stanowi wtedy taki ważny wydatek - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem dostępnym w obsłudze, w jedzeniu w czystości, również nie przesadnie kosztownym, jak mogłoby się zdawać.